Zwangerschap Complicaties

Zwangerschap Complicaties

Zwangerschap Complicaties.
Complicaties in relatie tot zwangerschap zijn gezondheidsproblemen die optreden tijdens de zwangerschap. Ze kunnen betrekking hebben op de gezondheid van de moeder, de gezondheid van de baby, of beide. Sommige vrouwen hebben gezondheidsproblemen die zich voordoen tijdens de zwangerschap, en andere vrouwen hebben gezondheidsproblemen voordat ze zwanger worden. Deze kunnen leiden tot complicaties. Het is zeer belangrijk voor vrouwen om gezondheidszorg te ontvangen voor en tijdens de zwangerschap om het risico van zwangerschap complicaties te verminderen.

Vóór de zwangerschap.
Zorg ervoor dat je met jouw arts praat over gezondheidsproblemen die je nu hebt of in het verleden hebt gehad. Als je een behandeling voor een gezondheidsprobleem krijgt, zou jouw huisarts de manier hoe je in behandeling staat, willen aanpassen vanwege de zwangerschap. Sommige geneesmiddelen die worden gebruikt voor een gezondheidsbehandeling kunnen bijvoorbeeld schadelijk zijn als dit tijdens de zwangerschap wordt ingenomen. Tegelijkertijd kan het voorkomen dat stoppen met geneesmiddelen die je nodig hebt schadelijker zijn dan de risico’s die zich voordoen als je zwanger wordt. Bovendien, moet je het bespreekbaar maken indien er problemen hebben voorgedaan in een eerdere zwangerschap. Als de gezondheidsproblemen onder controle zijn en je goede prenatale zorg krijgt, is het hoogstwaarschijnlijk zo dat je een normale, gezonde baby krijgt.

Tijdens de zwangerschap.
Zwangerschapssymptomen en complicaties kunnen variëren van milde en vervelende ongemakken tot ernstige, soms levensbedreigende ziekten. Soms kan het moeilijk zijn voor een vrouw om te bepalen welke symptomen normaal zijn en welke niet. Problemen tijdens de zwangerschap kunnen lichamelijke en geestelijke aandoeningen omvatten die de gezondheid van de moeder of de baby beïnvloeden. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door of kan worden verergerd door zwanger te zijn. Veel problemen zijn mild en vorderen niet; echter, wanneer ze dat doen, kunnen ze schadelijk zijn voor de moeder of haar baby. Houd in gedachten dat er manieren zijn om complicaties te beïnvloeden die tijdens zwangerschap omhoog komen. Neem altijd contact op met jouw huisarts als jij je zorgen maakt tijdens jouw zwangerschap.